Σε έξαρση βρίσκονται τα κρούσματα της γρίπης στη χώρα με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι το επιδημιακό κύμα θα κορυφωθεί τέλη Ιανουαρίου.

Τα παιδιά που νοσούν φαίνεται να έχουν πιο βαριά συμπτώματα και οι ειδικοί για ακόμα μία φορά τονίζουν τη σημασία του έγκαιρου εμβολιασμού. Η παιδίατρος και συνεργάτης του Mothersblog.gr, Μαριαλένα Κυριακάκου, αναφέρει:

«Το σημαντικότερο “όπλο” ενάντια στη γρίπη είναι ο εμβολιασμός των παιδιών, καθώς συστήνεται για παιδιά άνω των 6 μηνών, στο ενδεδειγμένο χρονικό διάστημα πριν την έναρξη της περιόδου εμφάνισης της γρίπης, ώστε να έχουν την απαραίτητη κάλυψη εγκαίρως.»

Να σημειώσουμε ότι τα παραπάνω είναι σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες συστάσεις του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών της χώρας. Επιπλέον, στα παιδιά ηλικίας μικρότερης των 9 ετών, που εμβολιάζονται για πρώτη φορά, πρέπει να γίνονται δύο δόσεις εμβολίου σε διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα η μία από την άλλη.

Από τον εμβολιασμό χρειάζονται περίπου δύο εβδομάδες ώστε ο οργανισμός να δημιουργήσει τα προστατευτικά αντισώματα για τη γρίπη. Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου εξαρτάται σύμφωνα με το Λαϊκό Νοσοκομείο από την συμφωνία των κυκλοφορούντων στελεχών του ιού με αυτά που περιλαμβάνει το εμβόλιο, και κυμαίνεται από 60% έως 80%.

Διαβάστε περισσότερα στο mothersblog.gr