Με εκατοντάδες μαθητές γέμισε το αμφιθέατρο του Δημαρχείου Αμφιλοχίας σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, οι οποίοι παρακολούθησαν την ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη-Διατροφή-Αγωγή Υγείας».
Τους μαθητές υποδέχθηκε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Λαμπρινή Χαρδαλιά, αρμόδια για θέματα προαγωγής της δημόσιας υγείας, η οποία ευχαρίστησε τις ομιλήτριες κα Σπυριδούλα Καραδήμα – Οδοντίατρο, MSc, MPH (Ειδικευθείσα στην Κοινωνική Οδοντιατρική και στη Δημόσια Υγεία), Διευθύντρια ΕΣΥ – Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Υγείας Αμφιλοχίας και την κα Μαρία Βακράκου DDS – Χειρουργό Οδοντίατρο, εκπρόσωπο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αγρινίου.

Στη συνέχεια, η κα Καραδήμα και η κα Βακράκου, χρησιμοποιώντας παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά βίντεο και διαδραστικές μεθόδους, ενημέρωσαν τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και του Γυμνασίου της πόλης μας για τη σημασία της στοματικής υγιεινής και της υιοθέτησης καλών συνηθειών για την προστασία των δοντιών, προκαλώντας το ενδιαφέρον και την προσοχή των παιδιών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας και συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Αμφιλοχίας, το Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αγρινίου.