Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσα από σχέδιο δράσης για την υγεία έτους 2021 υλοποιεί δράσεις που προσβλέπουν στην παρακολούθηση της υγείας του πληθυσμού, στην αύξηση της προσβασιμότητας των πολιτών στις υπηρεσίες και στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των παρεμβάσεων στα θέματα δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας.
Έτσι σε συνεργασία με το Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και ΑμεΑ –«ΦΡΟΝΤΙΖΩ» διοργανώνουν ψηφιακή εκδήλωση με τίτλο «Είμαι ασθενής με δικαιώματα».
Η ψηφιακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Μαρτίου στις 16:00-18:00 και εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού Solidarity Days, ενώ θα μεταδοθεί μέσω της ιστοσελίδας www.solidaritydays.gr.
Στόχος της ψηφιακής εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το σημαντικό έργο που επιτελούν οι φροντιστές στους ασθενείς  καθώς και για τη συνηγορία ως βασικό μέσο για το σύστημα υγείας και την προάσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών, κυρίως εν μέσω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας και υπεύθυνος σε θέματα υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος τόνισε: «Είναι αναγνωρισμένο πλέον το δικαίωμα όλων των ανθρώπων να έχουν πρόσβαση σε όσο το όσο το δυνατόν υψηλότερης ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες με σεβασμό στην αξιοπρέπεια του ατόμου, χωρίς διακρίσεις λόγω φυλετικής καταγωγής, θρησκείας, κοινωνικής θέσης ή μορφωτικού επιπέδου. Ο ενημερωμένος ασθενής είναι αυτός που μπορεί να εκτιμήσει την κατάστασή του και να πάρει αποφάσεις για τη ζωή του. Τελικά ο ενημερωμένος ασθενής είναι ο σωστά θεραπευμένος ασθενής».