Ανδρέας Κτενάς, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λευκάδας #ΠΙΝ #Λευκάδα #Αντιπεριφερειάρχης #antipin_lefkada #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων

Στις 21 Μαϊου 1864, για πρώτη φορά η Ελληνική σημαία κυμάτισε στα νησιά του Ιονίου.

Γιορτάζουμε την προσπάθεια και τους αγώνες των προγόνων μας για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία. Οι αγώνες που έδωσαν ενάντια στους κατακτητές τους ήταν αυτοί που κατάφεραν να διατηρήσουν για αιώνες αναλλοίωτη τη γλώσσα και τον πολιτισμό μας.

Τα Ιόνια Νησιά υπήρξαν και είναι πυξίδα πολιτισμού για όλη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα αποτελούν και ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ιστορίας του τόπου μας.

Σήμερα, 157 χρόνια από την ένωση οφείλουμε να διατηρήσουμε την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά και όλοι μαζί να συμβάλουμε ώστε τα Ιόνια Νησιά να συνεχίσουν να αποτελούν σημείο αναφοράς, τόσο για τον Ελληνισμό όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο.

Χρόνια Πολλά!

Ανδρέας Κτενάς
Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας

Δοξολογία στον Ι.Ν. Παντοκράτορα και Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 157ης Επετείου της Ένωσης των Επτανήσων με τη Μητέρα Ελλάδα, την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021, θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στις 11:00 π.μ., στον Ιερό Ναό Παντοκράτορα Λευκάδας, και θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στις 11:30 π.μ. στο Ηρώο της πόλης της Λευκάδας.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, οι εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή στην ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ τήρηση των παρακάτω:
Εντός του Ιερού Ναού:
ΑΤΟΜΑ: τήρηση της αναλογίας ενός (1) ατόμου ανά 25 τ.μ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ: τουλάχιστον δύο (2) μέτρα μεταξύ ατόμων.
ΜΑΣΚΑ: είτε διπλή μάσκα (μία μη-ιατρική και μια υφασμάτινη) είτε μάσκα τύπου Ν95.
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ: υγιεινή των χεριών με αντισηπτικό.
Στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού και λοιπούς εξωτερικούς χώρους συνάθροισης κοινού:
ΑΤΟΜΑ: τήρηση της αναλογίας ενός (1) ατόμου ανά 10 τ.μ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ: τουλάχιστον δύο (2) μέτρα μεταξύ ατόμων.
ΜΑΣΚΑ: τουλάχιστον μη-ιατρική μάσκα.