Συζήτηση με ευρωβουλευτές και βουλευτές από τα εθνικά κοινοβούλια της ΕΕ για τον καίριο ρόλο των γυναικών στην καταπολέμηση της νόσου COVID-19 σε διακοινοβουλευτική συνεδρίαση την Πέμπτη.

Η ετήσια διακοινοβουλευτική συνεδρίαση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας συγκεντρώνει μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και βουλευτές από τα κράτη μέλη για να συζητήσουν θέματα ισότητας των φύλων και δικαιωμάτων των γυναικών. Το φετινό θέμα είναι «Είμαστε δυνατές: Γυναίκες που πρωτοστατούν στη μάχη κατά της νόσου COVID-19».

Μετά από την εισαγωγική ομιλία της προέδρου της επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών του ΕΚ, Evelyn Regner (Σοσιαλιστές, Αυστρία), θα απευθυνθούν χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο του ΕΚ David Sassoli και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, ακολουθούμενοι από την κεντρική ομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας της Ελλάδας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Οι γυναίκες στην εμπροσθοφυλακή: διδάγματα από τη διαχείριση κρίσεων» θα συμμετάσχουν οι:

Khadija Arib, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Κάτω Χωρών
Δρ. Isabelle Loeb, Ιατρική Διευθύντρια στο νοσοκομείο Saint-Pierre στις Βρυξέλλες
Kristel Krustuuk, ιδρυτής και διευθύντρια δοκιμών της Testlio
Carlien Scheele, Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων
Concha Andreu, εισηγήτρια για τη στρατηγική για την ισότητα των φύλων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών.

Η Helena Dalli, Επίτροπος αρμόδια για την ισότητα, και η Evelyn Regner θα ολοκληρώσουν την συνεδρίαση με τις καταληκτικές τους ομιλίες.

Πού: Πέμπτη 4 Μαρτίου, 09.00 – 12.00 (τοπική ώρα)

Πότε: Κτίριο Paul-Henri Spaak, αίθουσα 3C050 και μέσω τηλεδιάσκεψης

Περισσότερες πληροφορίες και η πλήρης ημερήσια διάταξη είναι διαθέσιμες εδώ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνεδρίαση ζωντανά.

Διαδικτυακό σεμινάριο για δημοσιογράφους

Την Τετάρτη 3 Μαρτίου στις 9.30 (τοπική ώρα), η υπηρεσία Τύπου του ΕΚ θα πραγματοποιήσει διαδικτυακό σεμινάριο για δημοσιογράφους σχετικά με την δεσπόζουσα θέση των γυναικών στον αγώνα κατά του κορονοϊού, με επίκεντρο τις επιστήμονες και όσες παρέχουν φροντίδα. Θα συμμετάσχουν η Πρόεδρος της επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών, Evelyn Regner, η καθηγήτρια Katalin Karikó, η ερευνήτρια και Α’ αντιπρόεδρος της BioNTech, η ερευνήτρια και επικεφαλής του εργαστηρίου βιολογίας του ινστιτούτου Lazzaro Spallanzani Δρ. Maria Rosaria Capobianchi, η προϊσταμένη της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης Epicura Hornu Alda Dalla Valle, καθώς και μέλη του ΕΚ.

Για το πλήρες πρόγραμμα του διαδικτυακού σεμιναρίου, κάντε «κλικ» εδώ. Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε σε αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο Τύπου, παρακαλείστε να αποστείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση media-seminars@europarl.europa.eu.

Εκδήλωση στην σύνοδο της ολομέλειας

Στις 8 Μαρτίου, αμέσως μετά την έναρξη της συνόδου ολομέλειας, το ΕΚ θα τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda Ardern, θα απευθύνει ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα προς τους ευρωβουλευτές.

Facebook Live

Την ίδια ημέρα, η Πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών Evelyn Regner θα βρίσκεται ζωντανά στο Facebook για να απαντήσει σε ερωτήσεις των πολιτών σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση όσον αφορά την ισότητα των φύλων στην ΕΕ και τον τρόπο με τον οποίο η πανδημία έχει επιβαρύνει την ήδη δεινή κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες. Παρακολουθήστε τη συζήτηση σε ζωντανή μετάδοση εδώ.