Νιώθετε το σώμα σας δύσκαμπτο; Ένα πρόγραμμα με εύκολες ασκήσεις που έχει ετοιμάσει η personal trainer, Ελευθερία Αναγνωστοπούλου, βελτιώνει την κινητικότητα της άρθρωσης του ώμου, της σπονδυλικής στήλης, των ισχίων καθώς και την ευλυγισία των περιφερικών μυών, με στόχο λιγότερη σωματική κούραση

ράφει η personal trainer Ελευθερία Αναγνωστοπούλου

Η ευκινησία της σπονδυλικής στήλης τείνει να μειώνεται εξαιτίας τόσο των κακών συνηθειών που ακολουθούμε στην καθημερινότητά μας, όσο και του στρες που προκαλείται από αυτές. Το σώμα γίνεται δύσκαμπτο και οι αρθρώσεις «κλειδώνουν» με αποτέλεσμα να νιώθουμε ανικανότητα, κατάπτωση και κόπωση.

Οι έντονοι ρυθμοί και η λανθασμένη στάση του σώματος μπορούν να οδηγήσουν σε δυσκαμψία της άρθρωσης του ισχίου και στην συνέχεια σε λανθασμένο τρόπο χρήσης των άνω και κάτω άκρων. Ακολουθούν κάποιες ασκήσεις τις οποίες μπορείτε να κάνετε για να πετύχετε βελτίωση κινητικότητας της άρθρωσης του ώμου, της σπονδυλικής στήλης, των ισχίων καθώς και την βελτίωση ευλυγισίας των περιφερικών μυών (θωρακικοί μύες, μύες πυελικού εδάφους, μύες γύρω από την άρθρωση του ισχίου).

Πιο συγκεκριμένα, επιτυγχάνεται:
Κινητικότητα ωμικής ζώνης
Κινητικότητα ισχίων
Κινητικότητα της σπονδυλικής στήλης – ευλυγισία θωρακικών μυών
Ελαστικότητα των μυών/περιτονίας του πυελικού εδάφους
Ελαστικότητα των μυών της πλάτης/ ιερονωτιαίων μυών
Ελαστικότητα των οπισθίων μηριαίων/ δικεφάλων μυών
Αποφόρτιση και ευλυγισία του λαγονοψοΐτη
Άσκηση 1
Προσπαθούμε να ξεκινάμε πάντα την άσκηση από την ουρίτσα/οσφυοϊερή μοίρα (χαμηλά στην αρχή της μέσης) και να εναλλάσσουμε την κίνηση από υπερέκταση (λόρδωση) καμπουρίτσα.
Αφήνουμε την ροή της κίνησης να μας χαλαρώσει και ακολουθούμε το σώμα μας και την αίσθηση ανακούφισης κατά την διάρκεια της κίνησης.
Δεν υπερβάλλουμε όσον αφορά το εύρος κίνησης. Πηγαίνουμε την κίνηση μέχρι εκεί που μας ανακουφίζει.

Διαβάστε περισσότερα

Στάση σώματος: Οι ασκήσεις που «ξεκλειδώνουν» τα ισχία, την σπονδυλική στήλη και τους ώμους