Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 25 Ιουλίου 2023, με την Κύπρια ομόλογό του Δρ Πόπη Κανάρη, στο υπουργείο Υγείας.

Οι δύο Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με θέματα πολιτικών υγείας και φαρμάκων και συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας στη βάση της καλής συνεργασίας, που ήδη υπάρχει, μεταξύ των δύο πλευρών.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της συνεργασίας του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων με το Κυπριακό Συμβούλιο Μεταμοσχεύσεων, ειδικά για τις διασταυρούμενες μεταμοσχεύσεις νεφρού, όπως και για το ζήτημα της παραχώρησης οργάνων από Έλληνες σε Κύπριους και από Κύπριους σε Έλληνες λήπτες, επιβεβαιώθηκε το θετικό κλίμα που υπάρχει και συμφωνήθηκε να προχωρήσει η υπογραφή των Συμφώνων Συνεργασίας, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, από το ελληνικό υπουργείο Υγείας, η αναπληρώτρια Υπουργός Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο υφυπουργός Μάριος Θεμιστοκλέους και από την κυπριακή πλευρά η Δρ Ελισάβετ Κωνσταντίνου, Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας και η Χρύσω Γρηγοριάδου, Συντονίστρια Κλιμακίου Ευρωπαϊκών Θεμάτων.