Από τη Σεφ Ντίνα Νικολάου και το Διατροφολόγο Δρ. Δημήτρη Γρηγοράκη
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
4 Τσιπούρες Fish from Greece, ολόκληρες καθαρισμένες
1 μικρή κολοκύθα
1 μεγάλη γλυκοπατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε μέτρια κομμάτια
3 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
20 ντοματίνια
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
300 ml κρασί λευκό
100 ml ελαιόλαδο
80 γρ. βούτυρο
2-3 κλωναράκια φρέσκια μαντζουράνα
2 κ.γ. μαραθόσπορους
Χυμό από 2 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C με αέρα. Καθαρίζουμε την κολοκύθα την κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με λίγο από το ελαιόλαδο. Απλώνουμε την κολοκύθα, την γλυκοπατάτα και τα καρότα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια και τα ραντίζουμε με το χυμό από το 1 λεμόνι.
Βγάζουμε τη λαμαρίνα από το φούρνο, απλώνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ντοματίνια. Στρώνουμε τα ψάρια, χαράζουμε λίγο το δέρμα τους σε 2-3 σημεία, και σκορπίζουμε την μαντζουράνα και τον μαραθόσπορο. Ραντίζουμε με το κρασί, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό από το δεύτερο λεμόνι.
Επαναφέρουμε τη λαμαρίνα στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25-30 λεπτά. Στα μισά του χρόνου ψησίματος, ανοίγουμε το φούρνο, και με ένα κουτάλι ραντίζουμε τα ψάρια με λίγα από τα υγρά του ταψιού. Σκορπίζουμε το βούτυρο επάνω στα ψάρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν.