Η τηλεργασία, η ισότητα των φύλων, η ψυχική υγεία και η μη αμειβόμενη εργασία φροντίδας βρίσκονται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων γύρω από την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

 

Με τον κόσμο να ορθοποδεί, σιγά-σιγά, από την πανδημία του κορονοϊού, ο αντίκτυπός της στην προσωπική ζωή και στην εργασία βρίσκεται ψηλά στην ημερήσια διάταξη. Θα αποτελέσουν αντικείμενο διακοινοβουλευτικής συνεδρίασης στις 3 Μαρτίου, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για την Γυναίκα 2022, με τίτλο “Ένα φιλόδοξο μέλλον για τις γυναίκες στην Ευρώπη μετά τον Covid-19: ψυχικό φορτίο, ισότητα των φύλων στην τηλεργασία και μη αμειβόμενη εργασία φροντίδας μετά την πανδημία”.

Η συζήτηση διοργανώνεται από την επιτροπή δικαιωμάτων των γυναικών και ισότητας των φύλων (FEMM) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Σχέσεων με τα Εθνικά Κοινοβούλια. Η πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, η υπουργός της Γαλλίας για την ισότητα των φύλων, τη διαφορετικότητα και την ισότητα των ευκαιριών Ελίζαμπεθ Μορένο και η επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Αξίες και τη Διαφάνεια Βιέρα Γιούροβα θα εγκαινιάσουν την εκδήλωση. Η πρωθυπουργός της Ισλανδίας Κατρίν Γιακομπσντόντιρ θα εκφωνήσει την κεντρική ομιλία.

Μάθετε περισσότερα για την εκδήλωση.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο πρόεδρος της επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών Ρόμπερτ Μπιετρόν. Θα μεταδοθεί διαδικτυακά την Πέμπτη 3 Μαρτίου (ώρα 9:00-12:00 Κεντρικής Ευρώπης).

Άλλες εκδηλώσεις

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας θα εορταστεί κατά τη διάρκεια της συνόδου ολομέλειας στο Στρασβούργο στις 8 Μαρτίου.

Στις 7 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο στο Στρασβούργο με θέμα το ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη βελτίωση της ισότητας των φύλων.